0(0)

Kaedah Yang Betul Untuk Melahirkan Anak Yang Beriman

Description

Menanamkan iman kepada anak merupakan satu kewajipan yang mesti dilakukan oleh kedua ibubapa. Pendidikan iman telah menjadi satu pendidikan yang sudah asing di kalangan masyarakat islam masa kini.

Ramai ibubapa yang telah mengabaikan anak-anak mereka dari pendidikan iman, akibatnya ada di kalangan anak-anak telah menjadi anak derhaka, anak yang gagal, anak yang menyusahkan dan sebagainya hanya kerana pengabaian aspek keimanan.

Kursus ini telah disusun sebaiknya untuk anda belajar bagaimana menanamkan iman ke dalam hati anak-anak.

What Will I Learn?

  • Jenis-jenis keimanan yang perlu ditanamkan kepada anak-anak.
  • Keyakinan terhadap rezeki
  • Kesalahan dalam mendidik anak-anak

Topics for this course

6 Lessons53m

About the instructor

Mendapat pendidikan awal di Sek Ren Keb Kampung Perak, kemudian ke Sek Men Dato' Kamarudin, Sek Men King Edward VII seterusnya menyambung pengajian ke peringkat diploma (Diploma In Business Studies) di ITM Perlis (Sekarang UiTM) Bekerja sebagai guru di Ma’had Attarbiyah Al-Islamiyah (MATRI) [http://www.matri.edu.my/] di samping aktif sebagai penceramah, trainer dan motivator melalui wadah RMC Training Centre. EduServe Training & Supply (ESETS) FamiliMithali.Com dan HALUAN Malaysia (Himpunan Lepasan Institusi Pengajian Malaysia). Turut terlibat sebagai penulis di majalah, website dan blog antaranya Kolumnis Majalah HALUAN. Mula terlibat dalam aktiviti latihan dan motivasi sejak lebih 20 tahun dan sering menjalankan kem-kem motivasi untuk sekolah-sekolah, IPT, Badan-badan kerajaan serta badan bukan kerajaan NGO disamping dijemput sebagai penceramah di dalam dan luar negara. Pengalaman dan penglibatan lain; 1. Alumni ESQ Training (Peduli Pendidikan Ke 5, 2006) Bandung Indonesia. 2. Menyediakan Modul dan Mengendalikan Program-program di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar (KKLW) dan Unit Perancangan Ekonomi (EPU; Di bawah Jabatan Perdana Menteri) 3. Pengurus Pemasaran & Latihan Serta Motivator Utama RMC Training Centre (RA0009637-K) 4. Trainer untuk FamiliMithali.com 5. Founder EduServe Training & Supply (ESETS) 6. Banyak mengendalikan program-program motivasi, kem kepimpinan, khemah ibadah, kursus jatidiri khasnya untuk remaja sekolah rendah, menengah dan IPT. 7. Kursus Roadmap Of Understanding Educators (ROOTS) ditaja oleh NAMA Foundation (Arab Saudi) dikendalikan oleh SEGA group USA 8. Certified Trainer untuk FIRST Framework (LXF; Leaner eXperience Facilitation) dan LXC (Learner eXperience Coaching bagi SEGA Group (USA)
5.00 (1 ratings)

2 Courses

144 students

Free
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty